Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Νηστίσιμα κουλουράκια με ελαιόλαδο


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλέυρι
  • 3 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κιλό αλέυρι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 σφηνάκια ρακή
  • Ενάμιση κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Καταρχάς χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.

Προσθέτουμε τον χυμό στο χτυπημένο βούτυρο με την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τη ρακή, το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα το γαρύφαλλο και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια λαδιού σε ότι σχήμα και μέγεθος μας αρέσει και τοποθετούμε σε ταψί ή φύλλο σιλικόνης.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα κουλουράκια λαδιού νηστίσιμα με σουσάμι!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Τα 150 περίπου κουλουράκια λαδιού που θα φτιάξουμε με αυτή τη συνταγή είναι έτοιμα!

Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου