Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μπακαλιάρος με πατάτες λεμονάτες

Υλικά
1.000 γρ. στρογγυλές πατάτες φούρνου
1 κιλό  μπακαλιάρος παστός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας  μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
3 λεμόνια, ο χυμός
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες, αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
2. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
3. Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου